ארגוני נוער יכולים להיות דרך מצוינת ליצור חברויות, ללמוד על סיבות שונות ולגלות מה מעניין אותך. יתר על כן, הם מספקים גישה למשאבים שאולי לא היו לך אחרת.
למעורבות בני נוער הוכחה השפעות מועילות רבות הן לצעירים והן לקהילות שבהן הם חיים. היא עוזרת להם לטפח תחושת זהות, ומקטינה את הסבירות שהם יהיו מעורבים בפעילויות מזיקות.
איך מגייסים חברים?
גיוס הוא מרכיב חיוני בכל תוכנית נוער, מכיוון שהוא נותן לאנשים חדשים את ההזדמנות לתרום מזמנם ומומחיותם למען מטרה. אסטרטגיית גיוס מוצלחת תבטיח לקבוצה שלך מאגר מגוון של מתנדבים שיוכלו להמשיך לתמוך בצרכים של הקהילה שלהם במשך שנים רבות.
שקול להסתמך על מערכות יחסים קיימות עם שותפי מפתח בקהילה, בית ספר וסוכנות למטרות גיוס. ייתכן שהם יוכלו להפנות צעירים או לעזור לך לטפח קשרים עם מועדונים מקומיים וארגוני ספורט.
הגיוס הוא מרכיב מכריע בשימור נוער, לכן ודא שהתכנית שלך נגישה לבני נוער מרקע אקדמי, סוציואקונומי ותרבותי שונים. זה רלוונטי במיוחד לבני נוער חדשים או כפריים שעלולים לחוות בידוד חברתי וקשיים בגישה לשירותי בריאות.
אחת הדרכים הטובות ביותר למשוך חברי נוער חדשים היא עידוד המשתתפים הנוכחיים לאתגר את חבריהם להצטרף. זה יכול להיעשות באמצעות תמריצים, כגון מתן סחורה בחינם או הצעת להם בונוס מתנדב מיוחד.
ישנן דרכים שונות להפיץ את החדשות על ארגון הנוער שלך. בין אם זה באמצעות מדיה חברתית או שיחות טלפון, אתה יכול להבטיח שכמה שיותר אנשים יהיו מודעים למה שאתה עושה וכיצד הם יכולים להיות מעורבים.
אתה יכול גם לקדם את התוכנית שלך באמצעות מדיה ובלוגים מקומיים. זוהי דרך יעילה להגיע לקהל הרחב על מה שאתה עושה, תוך סיוע בגיוס מתנדבים נוספים לקבוצת הנוער שלך.
אתה יכול גם לפנות להנהגת הכנסייה או בית הספר שלך ולשכנע אותם לתמוך בהקמת ארגון נוער. הם עשויים להיות מוכנים לאפשר לך להשתמש במתקנים שלהם לפגישות או לספק שירותים מועילים אחרים.
איך מערבים מבוגרים?
השתתפות מבוגרים בתכנון והערכה של ארגוני נוער היא מרכיב אינטגרלי ביצירת קשרים משמעותיים ומכוונים בין מבוגרים לצעירים. שותפויות אמיתיות מטפחות התפתחות חיובית, מקדמות את קול הנוער, כוח קבלת החלטות, אחריות, ומבוססות על קשרים מכוונים, שוויוניים ובין-דוריים.
שותפויות שעובדות בצורה הטובה ביותר בנויות על אמון וכבוד. אמון זה נובע מאמונה משותפת שבעלי ברית בוגרים הם משאבים יקרי ערך לשותפות, בעוד שלצעירים יש ידע, ניסיון וגישה למשאבים יקרי ערך.
שיתוף בעלי ברית מבוגרים אינו תמיד פשוט, אבל אפשר להתגבר על עמדות ודעות קדומות של מבוגרים. טיפוח שותפויות בין נוער למבוגרים היא אחת הגישות הטובות ביותר לעשות זאת; פשוט בצע את השלבים הבאים:
צעירים יכולים להוות נכס שלא יסולא בפז לארגונים קהילתיים הבוחרים לערב אותם. הם נוטים להיות מאוד אנרגטיים ויצירתיים, ומציעים נקודות מבט חשובות על בעיות המשפיעות עליהם וגם על בני גילם. לנוער יש פוטנציאל להיות כוחות טרנספורמטיביים לטובה כאשר הם מקבלים במה לבטא את עצמם ולתרום את הרעיונות שלהם.
אחת הדרכים לערב בני נוער בארגון היא על ידי מתן הזדמנות להתנדב או לקחת אחריות נוספת. זה יכול לנוע משיחת ייעוץ או פרויקט לטווח קצר ועד למשרת צוות בתשלום.
היבט מהותי נוסף במעורבות בני נוער הוא לגרום להם להרגיש חלק מהארגון ושקולם יישמע. כדי להשיג זאת, היו פתוחים ושקופים לגבי התהליכים וההחלטות שלכם. יתר על כן, הודע להם שאתה לוקח את ההצעות שלהם ברצינות ולא תנקום בהם על העלאת בעיות שהם מזהים.
לפרטים נוספים : coyo.org.il/